Løgstrup og sykepleien

Løgstrup og sykepleien - Kari Martinsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kari Martinsen
DIMENSJON
9,8 MB
FILNAVN
Løgstrup og sykepleien.pdf
ISBN
2963610421025

BESKRIVELSE

Med sine inngående studier av den danske filosofen og teologen K.E. Løgstrups tenkning, og på bakgrunn av en dyp fortrolighet med den europeiske fenomenologiske tradisjonen som Løgstrup står i, har sykepleieren og filosofen Kari Martinsen gjennom årene «tenkt med» Løgstrup inn i sykepleien på en original og ytterst selvstendig måte.Boken handler om en ofte oversett eller forbigått del av Løgstrups tenkning: hans filosofi om sansningen. Boken belyser hvordan etikk kan leses i lys av sansningen som en vekselvirkende bevegelse mellom spontanitet og ettertanke. Med eksempler fra sykepleiernes praksis viser Martinsen hvordan Løgstrups tenkning kan inspirere til og omsettes i en «anvendt etikk», samtidig som hun med eksemplene viser at nettopp sykepleiepraksis kan opplyse den etisk-filosofiske tenkning. Det er med andre ord en vekselvirkning mellom Løgstrups tenkning og sykepleiens praksisfelt som gjensidig belyser hverandre. Travelhet og tid, skam og skamløshet, skyld og omsorgsansvar, undring og kunnskap er blant eksemplene som tas opp.Den danske sykehuspresten Tom Andersen Kjær har bidratt med et kapittel til slutt i boken om Løgstrup og samtalens kunst i sykepleien.

og ansatt ved Diakonhjemmets høgskolesenter, der de blant annet utdanner sykepleiere og sosionomer. Han har engasjert seg i den nye helselovgivningen ved å gi ut boken Helse og jus (4), samt å publisere flere artikler i Tidsskriftet Sykepleien.

og hvis variation og indfald holder liv i os" skriver Løgstrup i Ophav og omgivelse (1, s. 111). Løgstrup og sykepleien.

RELATERTE BØKER