Innføring i bildeanalyse

Innføring i bildeanalyse - Ingjerd Traavik | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingjerd Traavik
DIMENSJON
6,1 MB
FILNAVN
Innføring i bildeanalyse.pdf
ISBN
8501578489426

BESKRIVELSE

Læreplanverket for Kunnskapsløftet og de nye læreplanene for barnehagen legger føringer for krav om oppgradering av kompetanse i bildeanalyse. Boka henvender seg først og fremst til allmennlærere og førskolelærere, og gir en innføring i bildebokanalyse og et godt grunnlag for å kunne undervise i dette emnet. Ingjerd Traavik presenterer et begrepsapparat og innfallsvinkler til hvordan man kan analysere tekst og bilde ved å bruke to av Fam Ekmans bildebøker, Kattens skrekk (1992) og Dagbok forsvunnet (1996), som eksempel. Vi blir ledet inn i Fam Ekmans univers som både er utfordrende og dyptloddende. De konkrete analysene kan overføres til andre bildebøker og sammensatte tekster. Analysene legger også opp til ideologikritikk og en bevisstgjøring i forhold til framstilling av kjønn. Dette er temaer som skal være gjennomgående i all faglig virksomhet i barnehage og skole. Filosofiske spørsmål om hvordan man forholder seg i en kompleks verden diskuteres i tråd med innføring av filosofi både i skole og barnehage. Foruten allmenn- og førskolelærere, vil også foreldre og alle som har glede av å lese og formidle bildebøker ha utbytte av denne boka. Ingjerd Traavik er høyskolelektor ved Nordisk institutt ved Høgskulen i Volda og underviser både ved allmennlærer- og førskolelærerutdanninga.

Svein Ødegaard er leder for Nasjonalt Senter ... Bildeanalyse - av Paul S. Amundsen (Pdf-dokument) - Portal Traavik har tidligere gitt ut boka Innføring i bildeanalyse.

ill. Overordnet post: Norbok Overordnet post: Barnebokinstituttet Språk: Norsk (Bokmål ... Kjøp Innføring i bildeanalyse fra Bokklubber Læreplanverket for Kunnskapsløftet og de nye læreplanene for barnehagen legger føringer for krav om oppgradering av kompetanse i bildeanalyse.

RELATERTE BØKER