Bygdemodernisme

Bygdemodernisme - Hadle Oftedal Andersen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hadle Oftedal Andersen
DIMENSJON
12,68 MB
FILNAVN
Bygdemodernisme.pdf
ISBN
6172844327175

BESKRIVELSE

Modernismen oppstår som kunstnarleg reaksjon på dei nye utfordringane den moderne verda presenterer for menneskja. Desse tilhøva gjer seg først og fremst gjeldande i storbyen, som blir sjølve biletet på moderniteten. I Tarjei Vesaas sin forfattarskap er ein langt frå dei store sentra. Likevel gjennomlever dei sentrale personane eksistensielle kriser av same type som moderniteten har fostra. Derfor er Vesaas bygdemodernist. Og derfor er det naudsynt å gå til modernitetens forklaringsmodellar for å forstå kva det er han skriv om.

Produktbeskrivelse. Modernismen oppstår som kunstnarleg reaksjon på dei nye utfordringane den ... Innhald.

Seneste utgivelse er Offentlig ømhet. er filosofie doktor og dosent ved Helsingfors universitet, og han er litteraturkritiker i Klassekampen. Hans nyeste bok er Bygdemodernisme.

RELATERTE BØKER