Muhammed; profet og kriger

Muhammed; profet og kriger - Halvor Tjønn | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Halvor Tjønn
DIMENSJON
3,68 MB
FILNAVN
Muhammed; profet og kriger.pdf
ISBN
8014459321964

BESKRIVELSE

Muhammed - kriger og profet er historien om hvordan de eldste arabiske historikerne framstilte religionsstifteren og profeten Muhammed. Deres historieskriving var basert på fortellinger gitt av mennesker som levde samtidig med Muhammed. Halvor Tjønn har hentet fram Ibn Ishaqs, al-Tabaris og al-Waqidis framstillinger fra 700- og 800-tallet. Her får vi fortellingen om Muhammeds barndom og ungdom i Mekka, utvandringen til Medina i 622, erobringen av Mekka og hans liv fram til han døde i 632. Boka er en forkortet utgave av Muhammed - slik samtiden så ham fra 2011. Boka er utstyrt med et nytt forord av forfatteren.

... Muhammed - kriger og profet er historien om hvordan de eldste arabiske historikerne framstilte religionsstifteren og profeten Muhammed. Deres historieskriving var basert på fortellinger gitt av mennesker som levde samtidig med Muhammed.

Selv om han var varm og tørst, stanset han ikke før han var fremme ved Abdul-Muttalibs hus i ørkenbyens mest fornemme strøk. Han tørket svetten av pannen og banket på. Muhammed, Muhammed ibn Abdullah eller Muhammed ibn Abd Allah, (født ca.

RELATERTE BØKER