Det andre hjertet

Det andre hjertet - Gerd Moxnes Lund | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gerd Moxnes Lund
DIMENSJON
3,8 MB
FILNAVN
Det andre hjertet.pdf
ISBN
2254489822057

BESKRIVELSE

Elin vokser opp på gård, slik som de fleste gjorde på slutten av 1800-tallet. Og som gift blir hun bondekone. Gerd Moxnes Lund skildrer livet i bygde-miljøet slik hun har hørt det kunne være, og slik hun kan tenke seg det. Oppgavene på gården, arbeidet som må gjøres og som mange tar del i, er det som skildres i boka. Og så er det menneskene, som hun gir liv og væremåte. Kjærlighet oppstår, vennskap og uvennskap, alt som kan skje mellom mennesker som lever sam.men i samme bygd og samme grend.

Det skjer som regel fordi hjertet er blitt skadet av en annen medisinsk tilstand, som for eksempel et hjerteinfarkt. Hjertet ligger i brysthulen, godt beskyttet av brystbeinet og ribbeina. Det er inndelt i fire kammer: to hjertekammer og to forkammer.

For fastlegen kan det være vanskelig å finne ut hva hjertebanken kommer av, fordi det oftest kreves rytmeovervåking over noe tid med en bærbar opptaker. Et hjertekammer er ett av fire hulrom i hjertet til pattedyr. De deles opp i forkammer (atrium) og hovedkammer (ventrikkel), der blodet først går til forkammeret, og siden gjennom en hjerteklaff til hovedkammeret.

RELATERTE BØKER