Det guddommelige jeg

Det guddommelige jeg - Robert W. Kvalvaag | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Robert W. Kvalvaag
DIMENSJON
12,8 MB
FILNAVN
Det guddommelige jeg.pdf
ISBN
6971482758297

BESKRIVELSE

Nye religiøse bevegelser og åndelig søkning er en viktig del av vårt moderne samfunn. Med fokus på samtidsperspektivet gir Det guddommelige jeg innblikk i nyreligiøsitet. En spenstig sammenkobling mellom nyreligiøsitet og religiøse strømninger i moderne ungdomskultur og populærkultur gjør dette til en bok for alle. Kvalvaag setter fenomener vi møter daglig inn i en spennende sammenheng som gjør det underlige mer forståelig. Boken innleder med en kortfattet innføring i nyreligiøsitet før den beskriver nye religiøse bevegelser, som New Age, gurubevegelser, okkultisme, satanisme, teosofi og antroposofi. Bokens tredje del skiller den vesentlig fra andre bøker om emnet ved at ungdomskulturelle trender og ikoner som rap og hip hop, Black Metal, X-generasjonen, Ringenes Herre, Harry Potter, Madonna og Satyricon blir vurdert i lys av religiøsitet og åndelig søking. Robert W. Kvalvaag er cand.theol. og har også studert religionshistorie og vært stipendiat i bibelfag ved Menighetsfakultetet. Han har undervisningserfaring fra ungdomsskolen og er nå førstelektor i KRL ved Høgskolen i Oslo. Kvalvaag har også skrevet boken Fra Moses til Marley og publisert en rekke artikler i norske og utenlandske tidsskrifter.

.La dem høre loven, så de kan lære», kommer Jehovas vitner i vår tid, både gamle og unge, menn og kvinner, sammen og får den samme opplæringen. Pris: 345,-. heftet, 2007.

Jeg har dekket fire presidentkampanjer, den første i 1968; jeg var sammen med Robert Kennedy da han ble skutt under valgkampen, og jeg så attentatmannen som prøvde å drepe ham. Det guddommelige jeg: nyreligiøsitet og religiøse strømninger i moderne un… Av Robert W. Kvalvaag Forlag Fagbokforl.

RELATERTE BØKER