Det er folk som gjør jobben

Det er folk som gjør jobben - Stig Stellberg | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stig Stellberg
DIMENSJON
9,92 MB
FILNAVN
Det er folk som gjør jobben.pdf
ISBN
1061706789473

BESKRIVELSE

Det er nå over 50 år siden Ekofiskfeltet i Nordsjøen ble oppdaget og Norge ble en oljenasjon. Som fersk oljenasjon var Norge avhengig av utenlandsk, og spesielt amerikansk, hjelp for å komme i gang med en ny og hittil ukjent industri. Arbeidskulturen var lenge preget av at her møttes to ulike verdener, amerikansk og norsk, med ulike syn på ledelse og arbeidsmiljø. Samspillet mellom disse to kulturene utviklet seg etter hvert til å bli konstruktivt og var tuftet på et sterkt personlig ansvar, noe som ga resultater. Det kan diskuteres om dagens tunge strukturer for styring og ledelse har ført til at den kulturelle dimensjonen har mistet betydning. Resultatet er at en ikke tar ut det fulle potensialet i de menneskelige ressursene i det daglige arbeidet. Bokens forfatter hevder at en økt vektlegging av kultur og menneskelige ressurser i organisasjonene vil gi økt sikkerhet på norsk sokkel. I mange tilfeller er det et gap mellom hva ledelsen tror den har kontroll på, og hva som faktisk er realitetene. Forfatteren belyser konkret hvordan slike gap oppstår, og hvordan de kan lukkes. I den forbindelse introduserer og utleder forfatteren begrepet «kulturell kontroll» som et selskaps «licence to operate». Forfatterens ambisjon er at boken skal kunne brukes som en lærebok og en veiledning i operativt lederskap og samhandling i virksomheter. Utgangspunktet er konkret og praktisk, ikke teoretisk. Stig Stellberg har 42 års erfaring fra offshore-operasjoner i Nordsjøen og Mexicogolfen, blant annet som plattformsjef og sjef for sikkerhet i Equinor Utforskning og Drift (U&P). Stellberg har hatt hovedansvaret for utviklingen av den såkalte etterlevelses- og lederskapsmodellen som i dag er en retningslinje i Norsk olje og gass. Han driver nå sitt eget konsulentselskap for rådgiving innen risikoutsatte virksomheter og er aktiv som foredragsholder og samfunnsdebattant. I tidsrommet 1993-1997 var Stellberg vararepresentant til Stortinget for Hordaland.

Det to år gamle oppstartsselskapet måler programmeringsferdighet hos utviklere, og hjelper selskaper som skal rekruttere utviklere eller bruke konsulenter. Mange jobber riktignok i reduserte stillinger, men det er langt vanskeligere å vinne kampen om nye jobber når man ikke er helt frisk. Det gjør det vanskeligere for folk som aldri fikk en fot ... MEN det er derfor det burde være ett program for hele dagen så man føler at man faktisk jobber med problemene å ikke bare sitter på ei bokhylle og samler støv.

Da mener jeg det er helt greit at arbeidsgiver stiller krav og sier at «hvis dette fortsetter, og du ikke gjør noe, så kan du risikere oppsigelse». Men det er viktig at folk også får en sjanse til å forbedre seg ... Pris: 479,-.

RELATERTE BØKER