NTB-språket

NTB-språket Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
4,66 MB
FILNAVN
NTB-språket.pdf
ISBN
1213266710467

BESKRIVELSE

Boka inneholder både ei ordliste og en regeldel med gode språkråd. Ordlista inneholder ca. 22.000 oppslagsord, og er ment å dekke et basisordforråd i norsk innenfor offisielt bokmål. Regeldelen tar for seg rettskriving og grammatikk, samt tegnsetting, egennavn, rettsterminologi, transkribering m.m. Boka er laget for journalister, men kan også passe for studenter, lærere, tekstforfattere, informasjonsfolk mfl.

Og denne forfatteren skuffer aldri! De blir kalt stilguider, konsekvenslister eller noe annet. NTB har for eksempel utarbeidet ei hel bok som heter NTB-språket.

*Setning: En setning er ikke en setning (i grammatikalsk forstand) hvis den ikke inneholder både subjekt og verbal. Unntak er imperativuttrykk som rommer et underforstått subjekt:… NTB-språket er en språkbok som lenge har vært i bruk i Norsk Telegrambyrå og i norske pressekretser, basert på NTBs egen språknorm.

RELATERTE BØKER