Pappa'n min er syk i tankene sine

Pappa'n min er syk i tankene sine - Anne Kristine Bergem | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Kristine Bergem
DIMENSJON
9,58 MB
FILNAVN
Pappa'n min er syk i tankene sine.pdf
ISBN
8726478692039

BESKRIVELSE

Pappa'n min er syk i tankene sine er skrevet for barnehage- og småskolebarn som har foreldre med alvorlige psykiske helseplager. Anne Kristine Bergem viser hvordan det kan være for et barn å ha en forelder med psykosesykdom. Vi følger Daniel noen dager i livet hans når han skjønner at pappa er syk. Barnets perspektiv er sentralt, og målet med boken er å gi barn et språk og en forståelse av hva en psykose er. Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal snakke med barn om psykiske helseplager. Derfor har forfatteren skrevet denne boken, i håp om at den kan stimulere til å samtale med barn som har det vanskelig. Boken kan brukes som et verktøy i kommunikasjonen mellom barnet og de voksenpersonene barnet har rundt seg, det være seg voksne i barnehagen, lærere, foreldre, helsepersonell eller andre. Bakerst i boken er det en voksenveileder, utarbeidet i samarbeid med BarnsBeste, som beskriver hvordan den kan brukes. Der er det også tips til de voksne om hvordan de kan bruke spørsmålene i snakkeboblene til utdypende samtaler med barnet. I tillegg er det litt informasjon om sykdommen psykose og lenker og tips til hvor man kan lese mer om barn som pårørende og barns rettigheter. Anne Kristine Bergem er psykiater, og har arbeidet innenfor voksenpsykiatrien siden 1999. Hun er utdannet gruppeterapeut og har en mastergrad i ledelse fra BI. Hun har arbeidet med barn som pårørende både i Akuttpsykiatrisk avdeling ved Vestre Viken og på Regional sikkerhetsavdeling ved Oslo universitetssykehus. Hun er opptatt av barnets behov og barnets beste, og hvordan dette best mulig kan kombineres med ivaretakelse av den voksne pasienten / forelderen. Bergem er i dag administrerende direktør i helseforetaket Incita AS. Hun er også fagrådgiver i Rådet for psykisk helse og har en prosjektmedarbeiderstilling i BarnsBeste. Hun holder foredrag om kommunikasjon og ulike temaer knyttet til psykisk helse. Pappa'n min er syk i tankene sine er hennes første fagbarnebok.

Anne Kristine Bergem. Legg i ønskeliste. Om du trenger hverdag og rutiner så prøv å gå på jobb, men forklar for arbeidsplassen at tankene dine ikke er helt der de normalt sett er.

Bamsen ble også redd når pappa snakket så høyt, så da måtte Daniel synge for han." Pappa'n min er syk i tankene sine kan utvilsomt ha sin misjon, til tross for at historien om Daniel først og fremst blir en knagg å henge spørsmål og informasjon om psykose på. Men både barnet som er berørt, og de små leserne, fortjener større plass i det som burde vært deres egen historie. Pappa'n min er syk i tankene sine er skrevet for barnehage- og småskolebarn som har foreldre med alvorlige psykiske helseplager.

RELATERTE BØKER