Makt og byråkrati

Makt og byråkrati - Max Weber | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Max Weber
DIMENSJON
8,95 MB
FILNAVN
Makt og byråkrati.pdf
ISBN
2322336193422

BESKRIVELSE

Ifølge Weber er det sosiologiens oppgave ikke bare å finne regulariteter i menneskelige handlinger, slik de opptrer i forskjellige samfunn og kulturer, men også å forstå det meningsinnhold og de verdier som ligger til grunn for dem. Makt og byråkrati er et utvalg sentrale tekster fra Max Webers (1864.1920) forskning innen politikk, lagdeling og byråkrati. Essayene representerer viktige milepæler i sosiologiens utvikling, og utgjør deler av et gigantisk livsverk som man ikke kommer utenom hvis man vil forstå samfunnets og sosiologiens forutsetninger.

I politisk debatt blir ordet ofte brukt nedsettende, og betegner da at den offentlige sektor er blitt for stor, ineffektiv og har for stor makt. Makt og byråkrati - essays om politikk og klasse, samfunnsforskning og verdier utvalg og innledning ved Egil Fivelsdal, oversatt av Dag Østerberg ISBN 82-05-00776-4; Litteratur. Sung Ho Kim: «Max ... Her ble mennesket sett på som et tannhjul i en stor maskin.

Ikke riktig utgave? Prøv å søke etter flere utgaver. Ifølge Weber er det sosiologiens oppgave ikke bare å finne regulariteter i menneskelige handlinger, slik de opptrer i forskjellige samfunn og kulturer, men også å forstå det meningsinnhold og de verdier som ligger til grunn for dem. Makt og byråkrati er et utvalg sentrale tekster fra Max Webers (1864.1920) forskning innen politikk, lagdeling og byråkrati.

RELATERTE BØKER