Kryptografi

Kryptografi - Ben Johnsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ben Johnsen
DIMENSJON
3,76 MB
FILNAVN
Kryptografi.pdf
ISBN
7795665115849

BESKRIVELSE

Boken har som hensikt å gi en god bakgrunn for å forstå de problemer som knytter seg til datasikkerhet og den konflikt det er mellom nødvendig beskyttelse av kommunikasjoner og hvordan dette forenes med lovlig avlytting og kontroll. Boken gir en grunnleggende forståelse av kryptografiske teknikker, med utgangspunkt i historisk materiale. Har litteraturliste.

Tradisjonell kryptografi med en privat/hemmelig/enkel nøkkel bruker en enkelt nøkkel som er delt mellom sender og mottaker. Hvis denne røpes til en tredjepart, vil kommunikasjonen være kompromittert. Kryptografi IKT107-G.

Kryptologi omfatter kryptografi (utvikling av kryptosystemer) og kryptoanalyse (forsering, «knekking», av kryptert tekst). Moderne kryptosystemer kan brukes til å skjule informasjon såvel som til å «fryse» informasjon og til å autentisere (signere) en melding eller et elektronisk dokument. Kryptografi Innen kryptografi er det to hovedtemaer for forskningen: Algebraisk geometri og protokollkonstruksjon .

RELATERTE BØKER