Hvem skal bygge landet?

Hvem skal bygge landet? - Jonas Bals | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jonas Bals
DIMENSJON
6,49 MB
FILNAVN
Hvem skal bygge landet?.pdf
ISBN
5837117135646

BESKRIVELSE

Norge er blitt bygget på solide håndverkstradisjoner, gode fagutdanninger og en grunnleggende tillit til folks faglighet. Det gjelder tømrerne, betongarbeiderne og murerne som reiser byggene, men også pedagogene, transportarbeiderne, renholderne, helsearbeiderne, industriarbeiderne og de mange andre som hver dag får Norge til å gå rundt. I mange andre land er dette arbeid som utføres av ufaglærte til en dårlig lønn. I Norge har vi valgt en annen vei, med et godt arbeidsliv, kompetanse og anstendige lønninger for alle.I mange bransjer har sosial dumping, lavlønnskonkurranse og lavere krav til faglighet de siste årene gjort arbeidslivet mer utrygt. En av de bransjene der det har gått raskest og galest, er byggebransjen. Jonas Bals har selv vært vitne til denne utviklingen på nært hold. Først som maler og fagforeningsaktivist, siden som omreisende organisasjonsarbeider og ombud for østeuropeiske arbeidere i Oslo Bygningsarbeiderforening.I denne boka trekker han linjene tilbake til sitt første møte med faget på 1990-tallet, og viser hvordan bransjen har gått fra rølp til sosial dumping, og fra sosial dumping til organisert arbeidslivskriminalitet. Fra en situasjon der de organiserte og seriøse satte standarden, til en virkelighet der de kriminelle stadig oftere vinner konkurransen.Bals trekker linjene til land som Storbritannia og USA, der dette har blitt den nye normalsituasjonen i store deler av arbeidslivet. ­­Han peker på politikere som systematisk har manglet viljen og evnen til å møte utfordringene, både i Europa og i Norge. Gjennom samtaler med arbeidere, tillitsvalgte, politifolk, forskere og andre viser han hvordan mistillit, utrygghet og manglende faglighet er blitt en utfordring, og hvordan nye kontroll- og ledelseskulturer hentes inn nettopp fra de landene der arbeidslivet er ødelagt og fagbevegelsen blitt knust.I det norske samfunnet finnes det fremdeles krefter som er sterke nok til å snu denne utviklingen - dersom vi handler nå.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet, Innbundet, E-bok | 9788202601676 Hvem skal bygge landet? Narvik-regionens stortingskandidat Åsunn Lyngedal og fagutdannet maler og Ap-rådgiver Jonas Bals diskuterte tirsdag det faktum at bygg- og anleggsbransjen har halvert antall fast ansatte de siste ti årene, sosial dumping av arbeidskraft og mangel på fagfolk i bransjen. Hvem skal bygge landet? Jonas Bals (Innbundet) Tips en venn 328 kr Antall . Kjøp.

Uten hjelp fra bemanningsbyråene ville norske entreprenører slitt med å kunne gjennomføre oppdragene. - Ja, hvem skal bygge landet, som de sier? sier Trond Berg, faglærer innen byggfagene og koordinator for avdelingen her på Kuben. - Ja, jeg har vært bekymra.

RELATERTE BØKER