Geopolitikk

Geopolitikk - Bjørn D. Nistad | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørn D. Nistad
DIMENSJON
12,44 MB
FILNAVN
Geopolitikk.pdf
ISBN
3371228523466

BESKRIVELSE

Geopolitikk er en innføring i geopolitikk som fag. Boken presenterer geopolitiske tenkere og teorier fra antikken til i dag. Den diskuterer hvordan geografiske forhold i kombinasjon med militærmakt, økonomisk styrke, befolkningsstørrelse og andre faktorer bestemmer statenes makt, hvordan statene er involvert i en makt- og overlevelseskamp og betydningen av maktbalansen mellom statene. Den tar for seg hvordan folkeretten og internasjonal opinion, atomvåpen, globalisering, massemedier, ikke-statlige organisasjoner og terrorisme virker inn på inter.nasjonal politikk. Og den presenterer de viktigste aktørene og regionene i storpolitikken i dag.

Nasjoner bygger murer som aldri før. Tim Marshall, forfatteren av fjorårets storselger Geografiens makt, ser på hvorfor verden føles mer delt enn noen.. De nordiske land står overfor en ny og mer utfordrende geopolitisk situasjon.

Den ... Mellom geopolitikk og samfunnsutvikling. Regjeringen har som visjon at nordområdene skal være en fredelig, skapende og bærekraftig region.

RELATERTE BØKER