Tresnitt og amerikanske sommerfugler

Tresnitt og amerikanske sommerfugler - Sidsel Helliesen, Gunnar Danbolt, Øivind Storm Bjerke | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sidsel Helliesen, Gunnar Danbolt, Øivind Storm Bjerke
DIMENSJON
11,44 MB
FILNAVN
Tresnitt og amerikanske sommerfugler.pdf
ISBN
4503280366163

BESKRIVELSE

I 2019 markerer Norske Grafikere markerer sitt 100-årsjubileum, og i dette høvet vert det gitt ut ei jubileumsbok (og ein medlemskatalog som ikkje er i ordinært sal). Tresnitt og amerikanske sommerfugler - Norske Grafikere 1919-2019 innheld tekstar skrivne av kunsthistorikarane Sidsel Helliesen, Gunnar Danbolt og Øivind Storm Bjerke. Boka er rikt illustrert med bilde av kunstnernes verk og foto frå Norske Grafikeres arkiv. I to kapittel skildrar Helliesen situasjonen i norsk kunst- og kulturliv kring 1919 og stillinga til tresnittet i norsk kunsthistorie på 40- og 50-talet. Danbolt skriv om grafikken på 70-talet med vekt på kunstnargruppene Gras i Oslo og Lyn i Bergen. Storm Bjerke skriv om samtidsgrafikken med utgansgpunkt i Høstutstillingen 2018. Boka gir såleis eit innblikk i grafikken si historie i Norge, frå den spede barndommen og opp til i dag.

De fleste sommerfugler er møll og nattsvermere. Dagsommerfugler har fine tegninger og farger, og det er disse folk flest har et forhold til.

Vår pris 409,- Spar 40,- Veil. pris: 449 ... Tresnitt og amerikanske sommerfugler - Norske Grafikere 1919-2019 innheld tekstar skrivne av kunsthistorikarane Sidsel Helliesen, Gunnar Danbolt og Øivind Storm Bjerke.

RELATERTE BØKER