Farvel Norge

Farvel Norge - Sverre Mørkhagen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sverre Mørkhagen
DIMENSJON
7,79 MB
FILNAVN
Farvel Norge.pdf
ISBN
7752038118577

BESKRIVELSE

For første gang på 60 år kommer en samlet fremstilling av den norske utvandringen til Amerika - en råbarket historie fylt av vilje og håp, offer og savn, en historie alle norske familier har et eierskap til. 17. mai 1837 sto enken Gro Jonsdatter Rue med sønnen sin ved Tinnsjøen i Telemark. Sammen med 57 sambygdinger skulle hun legge ut på den lange reisen til Amerika. Gro var en av de første som utvandret fra Norge til Amerika. Nærmere en million nordmenn skulle følge i hennes fotspor. Sverre Mørkhagen skildrer denne gigantiske folkeflyttingen i full bredde. Vi kommer tett inn på enkeltmenneskers dramatiske liv og får ny innsikt i hva som drev dem over havet. Det har vært forsket mye på denne viktige perioden i norsk historie, og forfatteren har på en imponerende måte overført disse funnene til god fortellekunst. Boka er rikt illustrert. Andre bind, om innvandrernes skjebne i Amerika, utkommer i 2011.Se forfatteren fortelle om boka her:

Coronakrisen er likevel i ferd med å lære oss at hjemmenærhet har en stor verdi i seg selv, ... Onsdag tar Tønsberg og Norge farvel med Jahn Teigen. Da vil bårebilen kjøre en æresrunde gjennom byen i Vestfold og Telemark.

for låneforhold over natten i Norge. Renten i interbankmarkedet vil typisk ligge under styringsrenten, men være høyere enn den renten Norges Bank tilbyr for lån som overstiger kvoten (styringsrenten minus 100 basispunkter). Da Norge samlet seg rundt «Attitudeproblem» I 2016 kom låta «Attitudeproblem», hvor Christine sammen med flere norske artister gjorde sin egen versjon av Karpe-låta.

RELATERTE BØKER