Den vennlige vikingen

Den vennlige vikingen - Jón Vidar Sigurdsson | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jón Vidar Sigurdsson
DIMENSJON
5,69 MB
FILNAVN
Den vennlige vikingen.pdf
ISBN
4984283052567

BESKRIVELSE

Forestillingen om at vikingtid og tidlig middelalder var et ættesamfunn der familiebåndene var avgjørende, særlig i konflikter, har stått sentralt i Norge. Men det var vennskapet som var samfunnets viktigste sosiale bånd i vikingtid, tidlig middelalder og høymiddelalder, hevder Jón Vi.ar Sigur.sson. Samfunnet var organisert nettopp gjennom vennskapsbånd og allianser. Vennskapets innhold endrer seg, og det gjør også alliansepartnerne. Like fullt er det lojalitetsbåndene man bevisst bygger opp, alliansene man trer inn i og ut av og festene og gaveutvekslingen som gir vern i det statsløse samfunnet. For særlig i konflikter var det viktig å ha venner. I et samfunn uten sentral makt, var det helt avgjørende om man klarte å opprette gjensidige lojalitetsbånd utenfor familien. Og gaven og festene var de viktigste symbolene for at vennskap, lojalitet og løfter om støtte i eventuelle konflikter var opprettet. Slik ble gavene og gildene også viktige ingredienser i det politiske spillet.

Last ned bøker på vår hjemmeside fondueoost.nl. Ønsker du å laste ned en Den vennlige vikingen-bok? Bra valg! På vår hjemmeside lesclefsdor2018seoul.org finner du boken Den vennlige vikingen og andre bøker av forfatteren Jón Vidar Sigurdsson. Vikingen, kongen, erkebiskopen og bonden (2008) og Den vennlige vikingen. Vennskapets makt i Norge og på Island 900-1300 (2010).

0 Handlekurv Hird ble i middelalderen brukt som betegnelse på norske og danske kongers eller stormenns livvakt.Selv om ordet brukes i sagaer om hendelser i vikingtiden, har det sannsynligvis ikke vært brukt før etter denne perioden - sagaene er nedskrevet i middelalderen, og bruker sin tids språkdrakt.For vikingtiden ble Knut den stores følge kalt «ting-hlíd», et ord som må antas å ha en ... Det var med stor interesse jeg gikk løs på boken Den vennlige vikingen av Jon Vidar Sigurdsson, professor ved universitetet i Oslo. Vennskapets makt «Vennskapets makt i Norge og på Island 900-1300» er undertittelen på boken.

RELATERTE BØKER