En dag i Herrens forgårder

En dag i Herrens forgårder - Karl Gervin | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Karl Gervin
DIMENSJON
9,59 MB
FILNAVN
En dag i Herrens forgårder.pdf
ISBN
2492000106677

BESKRIVELSE

Få steder i Oslo har fanget oppmerksomheten som klosteret på Hovedøya, men ruinene holder godt på sine historier. Hva inspirerte brødrene som holdt til her? Hvordan fylte de døgnets timer? Hvorfor gikk de i kirken midt på natten, - og hva gjorde de der så lenge hver dag? Hvilke regler skulle de følge resten av døgnet, - hvordan brukte de alle rommene i klosteret? Hva spiste de, hva levde de av? Når og hvorfor forsvant de fra øya midt i Oslofjorden? I denne boken fotfølger vi cisterciensermunkene på Hovedøya en hel dag i det Herrens år 1197. De er blant de middelaldermenneskene vi vet mye om, for klosterordenen har finpusset detaljerte forskrifter for alle sider ved sitt liv. Når vi oppsøker dem, er cistercienserordenen en av middelalderens store suksess.historier. Den første kommuni.teten ble grunnlagt for bare tre genera.sjoner siden i det som senere fikk navnet Frankrike, og ordenen har spredt seg som ild i tørt gress over hele Europa - og også til Hovedøya, som nå er på høyden av sin tiltrekning og innflytelse. For om disse munkene har hodet i himmelen, er bena solid plantet på bakken.

Få steder i Oslo har fanget oppmerksomheten som klosteret på Hovedøya, men ruinene holder godt på sine historier. Hva inspirerte brødene som holdt til her? Hvordan fylte de døgnets timer? BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 PRODID:-//Nasjonalbiblioteket - ECPv5.1.1//NONSGML v1.0//EN CALSCALE:GREGORIAN METHOD:PUBLISH X-WR-CALNAME:Nasjonalbiblioteket X-ORIGINAL ... I denne boken fotfølger vi cisterciensermunkene på Hovedøya en hel dag i det Herrens år 1197.

august 1197 . I denne juvelen av en bok tar Karl Gervin oss lesere med gjennom cisterciensermunkenes døgnrytme med tidebønner og arbeidsoppgaver. Pris: 258,-.

RELATERTE BØKER