Oselias kokebok

Oselias kokebok Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,47 MB
FILNAVN
Oselias kokebok.pdf
ISBN
1888221731191

BESKRIVELSE

Oselia Osuldsen var husjomfru hos familien Samuel Eyde i Arendal rundt 1870-1880. Hun etterlot seg en samling kjøkkennotater fra sin tid hos familien Eyde. Oselia hadde et bredt repertoar, og vi har valgt ut våre favoritter i kategoriene middag, supper, desserter og kaker. Oselias oppskrifter til hverdag og fest forteller om mat og kosthold på slutten av 1800-tallet, om tilgang på råvarer, sesongbetont mat, og påvirkning fra «den store verden». De er også et spennende utgangspunkt for historien om familien Eyde og menneskene rundt dem på en tid da Arendal hadde en svært sentral plass i Norges sjøfartshistorie. Da Oselia arbeidet hos familien Eyde, var Arendal Norges rikeste by og familien en av de mest velstående i Arendal. Den norske handelsflåten var den tredje største i verden, og Samuel Eyde var skipsreder. I 1849 giftet han seg med Elina Stephansen, datter av Arendals største skipsreder Christian Stephansen. Samuel og Elina fikk fire barn. Ett av disse barna er i dag kjent som den store industrimannen og gründeren Sam Eyde.

Blant Oselias oppskrifter finner vi flere retter hun har fått fra andre kvinner i Arendal, og disse vannbakkelsene er det en Frøken Bøckmann som har tipset henne om. Oselias kokebok - boklansering med smakfull quiz, mandag 22.juni . Sted: Oselias kafe på KUBEN Arrangementet er gratis.

Oselia Osuldsen var husjomfru hos familien Samuel Eyde i Arendal rundt 1870-1880. Hun etterlot seg en kokebok/kjøkkennotater fra sin tid hos familien Eyde.

RELATERTE BØKER