Klassisk estetisk teori

Klassisk estetisk teori Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
3,88 MB
FILNAVN
Klassisk estetisk teori.pdf
ISBN
6741048919246

BESKRIVELSE

Boka inneholder et utvalg sentrale tekster om estetikk fra antikken til slutten av 1700-tallet. Tekstene dekker både generell estetikk, kunstteori, arkitektur- og musikkteori, de fleste for første gang i norsk oversettelse.

Kunst og kunstopplevelser er sentrale element i det klassiske dannelsesbegrepet. Emnet er et fordypningsstudium i moderne estetisk teori (perioden fra 1900)som tar utgangspunkt i et tverrestetisk tema. Det tar opp sentrale problemstillinger felles for kunstartene og belyser dem fra ulike teoretiske innfallsvinkler og i tilknytning til ulike estetiske objekter.

- Når man innen klassisk motivasjonsteori tenker på den enkeltes arbeidsmotivasjon, så tenker man egentlig på bedriften og på hvordan denne handler. Estetikk er tradisjonelt det område av filosofien som undersøker grunnlaget og lovene for det skjønne i kunsten og naturen. Begrepet brukes også om de oppfatninger og metoder som gjør seg gjeldende hos en kunstner eller håndverker i arbeid, eller når man bedømmer sanseinntrykk fra kunst, natur, ting, omgivelser, atmosfære, og så videre i forhold til skjønnhet. Estetikk (fra nylatin aesthetica, av gresk.

RELATERTE BØKER