Parissyndromet

Parissyndromet - Heidi Furre | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Heidi Furre
DIMENSJON
10,34 MB
FILNAVN
Parissyndromet.pdf
ISBN
4927113860269

BESKRIVELSE

Parissyndromet åpner med at ei ung jente sier adjø til alt og alle hun kjenner og drar til Paris hvor hun kjenner ingen. Hun har ingen store planer. Lære seg fransk, jo, men det er ikke så viktig. Mest vil hun bare ut. Bort. Men kanskje uten å vite hvorfor. Så treffer hun et nytt menneske. Så et nytt menneske til. En liten jobb får hun seg også. Og plutselig har livet forandret seg. Og det er bra. Og det er ikke like bra.For hun savner hjemme også. Hun savner bestemor. Hun savner Benedikte. Og hun savner ham. Han som lot henne dra. Han hun skulle gi globusen sin til, men ombestemte seg fordi: Eg ville ikkje gi heile verda til ein som ikkje ville ha meg.Parissyndromet handler om å komme overens med seg selv og de forventningene til livet vi ikke visste vi hadde.Heidi Furre er født i 1986 på Stord og bor i Oslo. «En nydelig, varm og kjærlighetsfull tekst som rører ved meg og holder meg fast helt igjennom.»- Hanne Ørstavik

Men kanskje uten å vite kvifor. Vi ynder å fremstille franskmenn som kalde og arrogante, og jeg må innrømme at jeg har opplevd å få mer enn én kald skulder i Paris. Her er et par triks som gjør det enklere å manøvrere seg gjennom landet. Parissyndromet traff meg på dette.

Lære seg fransk, jo, men det er ikke så viktig. Mest vil hun bare ut.

RELATERTE BØKER