Radio Moskva

Radio Moskva - Morten Jentoft | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Jentoft
DIMENSJON
9,55 MB
FILNAVN
Radio Moskva.pdf
ISBN
1691146762654

BESKRIVELSE

Den dramatiske og ukjente historien om den norske redaksjonen i Radio Moskva.Gjennom nytt kildemateriale fra Norge og Russland forteller Morten Jentoft om norske kommunister som arbeidet i Sovjet-propagandaens tjeneste. Vi følger norske radiomedarbeidere fra de første sendingene på norsk i 1938, i dramatiske krigsår og under den kalde krigen.De norske idealistene i Moskva levde under et sterkt krysspress fra både norske og sovjetiske myndigheter. I lange perioder overvåket både Utenriksdepartementet og Etterretningstjenesten sendingene i et forsøk på å tolke signalene fra den store kommunistiske naboen i øst. Hva var Radio Moskvas egentlige budskap? Hva ønsket sovjetiske styresmakter å oppnå med slike sendinger? Og hvem var personene bak radiostemmene?

1925 tillkom en andra sändare i Leningrad. År 1929 var Moskva först i världen med sina utlandssändningar när man började sända på tyska och engelska.

oktober 1929 ble de første sendingene til utlandet startet. Radio Moskva sendte (på mellombølge og kortbølge) fra starten på engelsk og tysk.Innen 1939 kom fransk, italiensk og arabisk til.

RELATERTE BØKER