Oppredning av primære og sekundære råstoffer

Oppredning av primære og sekundære råstoffer - Knut L. Sandvik, Marcus Digre, Terje Malvik | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut L. Sandvik, Marcus Digre, Terje Malvik
DIMENSJON
9,1 MB
FILNAVN
Oppredning av primære og sekundære råstoffer.pdf
ISBN
3567241209337

BESKRIVELSE

Boka omhandler faget oppredning. Stoffet har relevans innen industri som behandler primære og sekundære mineralske råvarer, så som bergindustri, metallurgi og gjenvinningsindustri. Metodene som gjennomgås har også relevans i miljøsammenheng. I tillegg til en generell del om oppredning, dekker teksten emner som separeringsmetoder, anlegging og drift av verk, prosesskontroll, boreslambehandling, utslipp og deponering. Oppredning er et tradisjonsrikt fag, og denne boka er et norsk standardverk. Knut Sandvik var i en årrekke professor i oppredningsteknikk ved Institutt for geologi og bergteknikk, NTNU. Han kom til NTH i 1972 som dosent etter flere år som oppredningsingeniør ved Falconbridge Nickel Mines i Canada. Hans forskning var drevet i nært samarbeid med norsk bergindustri. Ikke minst var miljøproblematikken innen gjenvinningsindustrien viktig i hans forskning og undervisning. Sandvik arbeidet med de fleste disipliner innen fagfeltet, men hovedinteressen var samspillet mellom råstoff - prosess - produkt - marked. Marcus Digre kom til NTH fra Sydvaranger Gruve i 1957, som dosent. Han var professor i oppredningsteknikk ved Institutt for oppredning i tidsrommet 1971-1988. Terje Malvik var i en årrekke professor i bergteknikk ved Institutt for geo-logi og bergteknikk, NTNU.

SINTEF Rapport (F97034). Råmaterialene kan komme både fra primære og sekundære kilder. De primære kildene er vesentlig landbasert virksomhet, og utvikling av mineralutvinning på havbunnen kan bli en ny primær kilde6.

Fordeling og produksjonsarbeid er den sekundære, og tjenester og service representerer den tredje, eller tertiære. … Tre-sektor-hypotesen er en økonomisk-erhvervsmæssig teori, der tager udgangspunkt i en opdeling af befolkningen efter deres næringsveje i tre hovedgrupper: jordbrug og udnyttelse af naturgivne råstoffer (primære), forædling, forarbejdning og fremstillingsvirksomhed (sekundære) samt tjenesteydelser og embedserhverv (tertiære erhverv).Teorien blev oprindeligt fremsat af William Petty ... Oppredning av primære og sekundære råstoffer - Knut L.

RELATERTE BØKER