Hva er smerte

Hva er smerte - Egil Andreas Fors | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Egil Andreas Fors
DIMENSJON
3,42 MB
FILNAVN
Hva er smerte.pdf
ISBN
2761106238139

BESKRIVELSE

Hva er SMERTE beskriver fenomenet medisinsk. Forfatteren belyser også arv og miljø, smertemekanismer, reguleringssystemer, hvordan smerten har vært forstått gjennom historien og dens bruk som straff og funksjon i ulike kulturer. Alle har opplevd smerte, og rundt én million nordmenn plages til enhver tid av langvarige og plagsomme smerter. Vår oppfatning av smerte preges av både genetiske og ytre påvirkninger. Men hva er smerter, egentlig? Kortversjonen er at det er vondt. Hva er SMERTE beskriver fenomenet medisinsk og supplerer med anonymiserte smertepasienthistorier. Forfatteren belyser også arv og miljø, smertemekanismer, reguleringssystemer, hvordan smerten har vært forstått gjennom historien og dens bruk som straff og funksjon i ulike kulturer.

Smerte er hva som helst som pasienten sier at det er, og oppstår når pasienten sier at den gjør det. Bare den som opplever smerten, kan beskrive hvordan den føles, hvor intens den er, og hvor lenge den varer. Smerte er en alarmfunksjon i kroppen, som gjør oss oppmerksom på skade.

Vi vet hva det er med en gang og mobiliserer umiddelbart våre krefter for å motarbeide og fjerne den som den trusselen den utgjør i våre liv. For å lindre smerte er det også viktig å ta seg god tid under stell og se til at pasienten har god ligge- og sittestilling. Å dempe belysningen, unngå skarpe lyder og sørge for en avpasset romtemperatur kan også være gode tiltak overfor en pasient som har smerter. Det er ingen enighet om hvor lenge smerter må vare før de kalles kroniske, noen definerer kroniske smerter som smerter med varighet på minst 7 uker og mens andre mener at smertene må vare 1 år før de er kroniske.

RELATERTE BØKER