Forestillinger om fortid

Forestillinger om fortid - Sara Brinch, Hege Gundersen, Gunn Ragnhild Bekken, Julianne Rustad, Tonje Sørensen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sara Brinch, Hege Gundersen, Gunn Ragnhild Bekken, Julianne Rustad, Tonje Sørensen
DIMENSJON
12,27 MB
FILNAVN
Forestillinger om fortid.pdf
ISBN
8521245622165

BESKRIVELSE

Historisk fiksjon former - og formes av - våre forestillinger om det som engang har vært. De indre bildene vi har av fortiden skapes av et konglomerat av uttrykk, som for eksempel historieundervisning, avisreportasjer, dokumentarer og lærebøker. Og de dannes ikke minst av våre erfaringer med fiksjonsfilmer og tv-serier. Forestillinger om fortid handler om nettopp disse audiovisuelle uttrykksformene og hvordan de er kilde til innsikt, forestillinger og myter. Filmene Schindlers liste og Saving Private Ryan har bidratt til kollektive forestillinger om andre verdenskrig. Og serier som Vestavind og Mad Men skildrer sekstiårene i Norge og USA på svært ulikt vis. Hvilke virkemidler tar mediene i bruk, hvilke mønstre oppstår, hvilke verdier formidles? Historiske filmer og serier fortolker fortiden. De kan også bidra til en kollektiv minnekultur og til en kommersialisering av historiske epoker og hendelser. I Forestillinger om fortid går forfatterne inn i det som skjer når filmen og fjernsynet bidrar i historiens vev.

verdenskrig.… Vi har fått i oppgave å forstå forskjellen mellom fortid, historie og historiebruk. Denne oppgaven skal vi drøfte og svare på ved hjelp av fagrelaterte begreper.

Skjønt, når det gjelder fortiden, kan vi vel egentlig ikke snakke om vår arv. undersøke hvordan egne forestillinger om fortiden er blitt formet, og diskutere hvilke faktorer som gjør at mennesker kan ha forskjellige oppfatninger om fortiden; drøfte hvordan historie er blitt brukt og brukes i politiske sammenhenger . En kan skille mellom: - fortida slik den en gang var I 1814 gikk Norge ut fra å være i union med Danmark, til å gå i union med Sverige.

RELATERTE BØKER