Det levende treet

Det levende treet - Ellert Dahl | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ellert Dahl
DIMENSJON
4,73 MB
FILNAVN
Det levende treet.pdf
ISBN
1711808211289

BESKRIVELSE

Dominikanerpater Ellert Dahl tar i denne boken for seg intet mindre enn den kristne tros utvikling helt fra utgangspunktet i Det gamle testamentet og frem til vår tid - som et levende tre har vår felles tro vokst frem av Skriften og Kirkens tradisjon. Det trosfrøet som ble sådd i Abrahams bryst og slo rot i hele gudsfolket, ble forvandlet og guddommeliggjort i Kristus. Gjennom tidene har det vokst og forgrenet seg i den kristne kirke. Den katolske tro er den modne frukt av dette treet, hevder forfatteren.Boken berører alt som hører inn under begrepet "Guds åpenbaring": Det gamle og Det nye testamentet og alt som hører med i Kirkens trosskatt deretter - fra konsiler og kirkefedre til sakramentslæren. Gud selv er den beste pedagog, og han kjenner pedagogikkens grunnregel: alt alt som meddeles, må tilpasses den lyttendes kapasitet. Han omgås meget forsiktig med sitt store Sannhets-ord, som ikke skal blende, men tilegnes gradvis og etter mottakers evne.Fr. Ellert Dahl formidler med glede og begeistring og øser av et sjeldent forråd av kunnskap, visdom og tro. Boken utgis i forbindelse med hans 90-årsdag i juni 2018.

Treets stamme er cirka 60 cm tykk, og tar ikke skade av det begrensede antallet av bolter og skruer. En solid bunn.

... etterfølgere med det oppdrag at de i lyset av Sannhetens Ånd trofast skal ta vare på det i sin forkynnelse, ... Det levende treet vår trosarv gjennom tidene.

RELATERTE BØKER