Barn som pårørende

Barn som pårørende Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
10,95 MB
FILNAVN
Barn som pårørende.pdf
ISBN
7110607481280

BESKRIVELSE

"Sykdom, ulykker og kriser har alltid et familieperspektiv. Det minner forfatterne av denne kunnskapsrike boken om på hver side. De stiller det viktigste av alle spørsmål: Er det barn der? Hvor du enn befinner deg i kretsen rundt en sorg- og kriserammet familie, midt i sentrum der hjemme, som den som tar imot barnet i barnehage eller skole, eller som ansvarlig for behandling og oppfølging av den syke, trenger du denne boken. Aldri før har noen så grundig og rørende oppsummert teoretisk og praksisbasert kunnskap om pårørende barns behov. Det kan ikke sies for ofte, og det står med store bokstaver i boken: Best hjelper det barnet at mamma eller pappa får all den støtte de trenger. Når du har lest denne boken, er du i besittelse av noe helt unikt - en oppdatert empati!" Psykolog Magne Raundalen

Vi har i dag betydelig forskningsmessig kunnskap om risiko, belastning og mestring hos disse barna. Nærmeste pårørende kan få nærmere informasjon om personens helsetilstand og helsehjelp, i den grad den syke selv har samtykket til det. Barn over 16 år er å anse som myndige i forhold til sin egen helse. Rapporten "Barn som pårørende" fra 2015 setter søkelys på en sårbar gruppe, som ikke blir fulgt godt nok opp alle steder.

Gode felles rutiner for barn som pårørende-arbeidet på arbeidsplassen din er en forutsetning for at du som ansatt skal kunne utvikle din kompetanse. Barn som pårørende-arbeid er samarbeid med den som har helseproblemer, barn og familie. Det er også samarbeid med kolleger, hjelpeinstanser, skole/barnehage og nettverk.

RELATERTE BØKER