Tragedien Umberto Nobile

Tragedien Umberto Nobile - Steinar Aas | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Steinar Aas
DIMENSJON
8,15 MB
FILNAVN
Tragedien Umberto Nobile.pdf
ISBN
5026686915079

BESKRIVELSE

Dette er forteljinga om italienaren Umberto Nobile. 25.mai 1938 styrta luftskipet Italia nord for Svalbard. Store redningsaksjonar vart iverksett. Amundsen styrta med sjøflyet Latham i forsøket på å berge han. Nobile overlevde, men vart jaga rett ut av landet, og for all ettertid forfølgd av hat og fornedring, den kultiverte drøymaren som tillét seg å ta opp konkurransen med Roald Amundsen og andre norske stålmenn. Har oversikt over kjelder og litteratur og namneregister.

Saman med den norske polfararen Roald Amundsen flaug dei over nordpolen i 1926 med luftskipet «Norge», som han hadde konstruert og bygd i Italia.Luftskipet «Norge» var det fyrste luftfartøyet som flaug strekninga frå Europa til Nord-Amerika over Arktis. Umberto Nobile var verdas fremste luftskipspionér. Han konstruerte og førte luftskipet "Norge" under Roald Amundsens polferd i 1926.

L'" Italia ... Le medaglie del Generale Umberto Nobile Biblioteca apostolica vaticana ...

RELATERTE BØKER