Norges kriger

Norges kriger En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,48 MB
FILNAVN
Norges kriger.pdf
ISBN
8219062502133

BESKRIVELSE

Fra Harald Hårfagres seier i slaget ved Hafrsfjord i 872 og fram til dagens internasjonale operasjoner har Norge vært involvert i en rekke kriger. Interne maktkamper, aggressive okkupanter og ekspansive felttog har fått nordmenn til å gripe til våpen og dermed markert vendepunkter i fortellingen om Norge. I dette omfattende verket presenterer noen av landets ledende krigshistorikere bakgrunnen for og omfanget av disse krigshandlingene, og deres betydning for Norges grenser, maktforhold, selvstendighet, ressurser og tro. Norges kriger er en kronologisk og levende framstilling av alle væpnede konflikter landet har tatt del i fra 872 til 2010. Verket er rikt illustrert med mer enn 550 bilder, illustrasjoner og kart.

I ... Norges kriger er en kronologisk og levende framstilling av alle væpnede konflikter landet har tatt del i fra 872 til 2010. Verket er rikt illustrert med mer enn 550 bilder, illustrasjoner og kart.

Klipp fra Historieleterne på NRK skole om krigen i 1814: Kjøp Norges kriger fra Bokklubber NORGES KRIGER Det kom sendebud fra Åre med beskjed om at lege var på vei med brennevin og sag. Hovedbokspresentasjon av Dan Petter Neegaard I mine 30 år som historieinteressert avismann har jeg aldri kommet over en setning som har brent seg mer fast i hukommelsen enn denne. - Og her er vi inne på det første fellestrekket mellom middelalderens kriger og dagens nye kriger: Det uklare skillet mellom krig og fred, sier Sigurðsson.

RELATERTE BØKER