Fagetikk i psykologisk arbeid

Fagetikk i psykologisk arbeid - Haldor Øvreeide | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Haldor Øvreeide
DIMENSJON
7,98 MB
FILNAVN
Fagetikk i psykologisk arbeid.pdf
ISBN
1786300849677

BESKRIVELSE

Forholdet mellom psykolog og klient er en utfordrende, men sårbar relasjon. Psykologens spesielle kunnskaper og rolle har stor påvirkningskraft og kan få store konsekvenser for klienten. En ansvarlig og etisk styrt praksis er avgjørende for å oppnå den tillit fra brukerne og samfunnet som er nødvendig for at profesjonen skal kunne utøve sitt virke og sin forskning. De nordiske psykologforeningene samarbeider om felles «Etiske prinsipper for nordiske psykologer». Boka bygger på og kommenterer prinsippene og har mange eksempler på dilemmaer og utfordringer. Målgruppen er psykologer og psykologistudenter, men Fagetikk i psykologisk arbeid er også aktuell for andre yrkesgrupper som arbeider med psykologiske spørsmål. Boka er til hjelp for opplæring og trening i fagetiske overveielser og til støtte ved utfordringer i den daglige utøvende praksis. Samarbeidspartnere og brukere av psykologiske tjenester kan her hente verdifull informasjon om etiske forpliktelser, kompetanse og begrensninger.

0 Terapiformen har utspring i institusjonsbehandling, og i dag er miljøterapi ofte knyttet til institusjoner der arbeid med barn, ungdom, voksne og personer med utviklingshemmede står sentralt (Olkowska & Landmark, 2009).I dag har miljøterapien utviklet seg til et mangfold av ulike teoretiske retninger (Skorpen, Anderssen, Øye & Bjelland2008). ... Pris: 530 kr.

Den er for psykologer og psykologstudenter, men også for andre yrkesgrupper som arbeider med psykologiske spørsmål. Her kan samarbeidspartnere og brukere av psykologiske tjenester hente ... Fagetikk i psykologisk arbeid.

RELATERTE BØKER