Den naturalistiske vendingen

Den naturalistiske vendingen - Gunnar C. Aakvaag | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar C. Aakvaag
DIMENSJON
12,35 MB
FILNAVN
Den naturalistiske vendingen.pdf
ISBN
8923761815664

BESKRIVELSE

Den naturlistiske vendingen tilbyr en innføring i biologiske perspektiver på sosialt liv. Boka introduserer hva en naturalistisk tilnærming til sosialt liv betyr og viser hvorfor dette er relevant og viktig for samfunnsvitere. Videre argumenterer den for at den naturalistiske vendingen ikke er en trussel, men en mulighet til å styrke og revitalisere samfunnsfagene. Boka diskuterer også hvilke praktiske implikasjoner vendingen vil ha for samfunnsvitere.Hva vil biologiske perspektiver ha å si for en kvantitativ studie av forholdet mellom kjønn og lønn? Eller for sosiale forskjeller i forbruksmønster og livsstil? Kan det bidra til å forklare hvorfor barn med skilte foreldre skiller seg oftere enn barn med ikke-skilte foreldre? Hvilke konsekvenser vil den naturalistiske vendingen ha for teori- og metodeundervisningen i sosiologi og andre samfunnsfag? Aakvaags ambisjon er å besvare slike spørsmål, med utgangspunkt i en generell introduksjon til den naturalistiske tilnærmingen til studier av samfunnet.

Naturalistene skildret gjerne ulykkelige og tragiske menneskeskjebner ... C. Aakvaag, skrivebordssosiolog og forkjemper for «den naturalistiske vendingen», og Arve Hjelseth, som på dette tidspunktet framstår som en som har peiling på litt av hvert.

Aakvaag. Den naturlistiske vendingen tilbyr en innføring i biologiske perspektiver på sosialt liv.

RELATERTE BØKER