De nordiske språk

De nordiske språk - Kurt Braunmüller | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kurt Braunmüller
DIMENSJON
7,39 MB
FILNAVN
De nordiske språk.pdf
ISBN
1891559656817

BESKRIVELSE

Boken gir en systematisk oversikt over de nåværende seks nordiske språk av germansk opprinnelse. Den beskriver svensk, dansk, norsk (bokmål og nynorsk), islandsk og færøysk. Et kapittel behandler internordisk kommunikasjon. Forfatteren bygger på deskriptive struktualistiske metoder, og presenterer en synkron oversikt over de nordiske standarspråkene og deres varieteter. Har kart og litteraturlister.

Forresten, de er relatert til engelsk, som også er et germansk språk. Dette forklarer hvorfor engelsk har mange ord i alminnelighet med norrøne språk, selv om noen av disse ordene er "falske venner", som betyr at selv om de høres det samme, de har ... De nordiske landene har alle bestemmelser som gjelder språk og språkbruk, men det varierer om de er uttalte mål i offentlige dokumenter, står i handlingsplaner eller finnes i egne lover.

For Bendik Svalastog (18) er det imidlertid ikke noe problem å veksle mellom dansk, norsk og svensk. Skandinaviske språk er ei nemning som blir brukt om dei tre nordgermanske språka som er forståelege seg i mellom, nemleg norsk, svensk og dansk. Nordisk språkråd har t.d.

RELATERTE BØKER