Sannhet og vitenskap

Sannhet og vitenskap - Rudolf Steiner | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rudolf Steiner
DIMENSJON
7,18 MB
FILNAVN
Sannhet og vitenskap.pdf
ISBN
2360625325040

BESKRIVELSE

I denne boken fra 1892 la Rudolf Steiner noe av det erkjennelsesteoretiske grunnlaget for sitt senere verk. Han hevder her at før vi kan innta noe vitenskapelig eller filosofisk standpunkt, må vi finne det riktige utgangspunktet for en fundert vitenskapelig tankeutvikling - en forutsetningsløs utgangsposisjon. Påvisningen av et slik utgangspunkt for erkjennelsesteori og vitenskapspraksis er selve kjernepunktet i denne boken. Steiners argumentasjon retter seg mot filosofiene på slutten av 1700-tallet og på 1800-tallet, særlig Kants erkjennelseskritikk og Fichtes vitenskapslære. Har litteraturliste.

Han er fremdeles like omstridt som han er berømt. Dette skyldes både at hans filosofi kan fortolkes på ulikt vis, og at hans holdning til mange aspekter ved moderne filosofi er ytterst kritisk.

0 replies. Legg igjen et svar Want to join the discussion? Feel free to contribute! Legg igjen en kommentar Avbryt svar.

RELATERTE BØKER