Folket, det er meg

Folket, det er meg - Simen Ekern | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Simen Ekern
DIMENSJON
10,52 MB
FILNAVN
Folket, det er meg.pdf
ISBN
2243014733223

BESKRIVELSE

2017 var året da høyrepopulismen skulle seire i land etter land. Inspirert av Brexit-sjokket i Storbritannia og Donald Trumps seier i USA, samlet Europas høyrepopulister seg i Koblenz i Tyskland. Her var selvsikre og intense Marine Le Pen. Her talte den kompromissløse nederlandske politikeren Geert Wilders smilende i sin designerdress. På scenen sto strikte Frauke Petry fra Tyskland og den folkelige norditalieneren Matteo Salvini. Disse partilederne representerer Europas fremtid - mente de selv - for de leder an i kampen mot EU, mot innvandring og for en ny patriotisme. «Historien skrives foran øynene våre», fortalte en begeistret Marine Le Pen. Forfatter Simen Ekern har reist gjennom Europa og møtt partiledere, ideologer og velgere for å fortelle om vår tids mest omdiskuterte politiske bevegelser. Franske Le Pen er frontfiguren i alliansen, og Ekern viser hvordan hun overtok partiet fra sin far og gjorde Nasjonal Front til et moderne og stuerent parti. Da hun tapte presidentvalget våren 2017, konkluderte EU-parlamentets president med at «Populismens vekstsesong er over». Simen Ekern forklarer hvorfor det kan være for tidlig å puste lettet ut. «Folket, det er meg» er en bok som både opplyser, overrasker og underholder med sine kunnskapsrike analyser og reportasjer.

Her var selvsikre og intense Marine Le Pen. Da er vi tilbake med nye oppgaver etter en liten pust i bakken. Dagens spørsmål: En norsk sakprosaforfatter har nylig utkommet med boken Folket, det er meg - om den europeiske høyrepopulismens vekst og fremtid.

Simen Ekern, nærmere på hva som egentlig står på spill når politiske ledere hevder at det er nettopp de som er folkets røst. Det skjer mye utenfor landets grenser som påvirker og interesserer oss. Folket, det er meg er en bok som både opplyser, overrasker og underholder med sine kunnskapsrike analyser og reportasjer.

RELATERTE BØKER