Sekularismens ansikter

Sekularismens ansikter - Sindre Bangstad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sindre Bangstad
DIMENSJON
7,94 MB
FILNAVN
Sekularismens ansikter.pdf
ISBN
1380347602476

BESKRIVELSE

Boken gir en innføring til sekularisme som teori og praksis, og gir et innblikk i sekularismens historie og i hva sekularisme er. Den introduserer noen av de mest sentrale sekularismeteoretikerne i moderne tid, som Charles Taylor, Talal Asad, John Rawls og Jürgen Habermas, og illustrerer "ikke-vestlige" erfaringer med sekularisme i India og Sør-Afrika. Boken henvender seg til alle som er opptatt av problemstillinger som reises i et flerkulturelt og flerreligiøst samfunn. Med litteraturliste og stikkordregister.

Sindre Bangstad (2009). 'Contesting Secularism/s: Secularism and Islam in the Work of Talal Asad', Anthropological Theory 9 (2), s.

Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig, spesielt med tanke på hvor interessant og aktuelt emnet er. Dette er prosjektet i Sindre Bangstads nye bok Sekularismens ansikter, men for å få klarhet omkring begrepene må Bangstad også innom en rekke andre temaer enn sekularisme, og resultatet er en bok som på flere måter belyser forholdet mellom kultur og politikk. Med utgangspunkt i boken Sekularismens Ansikter vil Sindre Bangstad introdusere ulike teoretiske tilnærminger til sekularisme som teori og praksis. Han vil også diskutere hvordan disse globale og komparative perspektivene kan bidra til å kaste lys over de pågående sekularismedebattene i Norge. Sekularismens ansikter (2009) The Politics of Mediated Presence: Exploring The Voices of Young Muslims in The Contemporary Mediated Public Spheres in Norway (2015) Anders Breivik and the Rise of Islamophobia (2014) Hva er rasisme.

RELATERTE BØKER