Fonologi, sosiolingvistikk og vitenskapsteori

Fonologi, sosiolingvistikk og vitenskapsteori Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,72 MB
FILNAVN
Fonologi, sosiolingvistikk og vitenskapsteori.pdf
ISBN
7915864945375

BESKRIVELSE

Gjert Kristoffersen fylte 70 år 13. august 2019 og kan se tilbake på en omfattende karriere som språkforsker, universitetsleder og samfunnsborger. Dette festskriftet markerer jubileet med nye forskningsbidrag fra nasjonale og internasjonale kollegaer. Kapitlene fordeler seg grovt innenfor tre felt der jubilanten har kommet med særskilte bidrag: fonologi, sosiolingvistikk og vitenskapsteori. Innenfor fonologien tar kapitlene for seg flere temaer som Kristoffersen har jobbet mye med, som tonelag, lydstruktur i norske dialekter, egenskaper ved vokaler og konsonanter, samt problemstillinger av mer teoretisk art. De sosiolingvistiske kapitlene tar for seg språktilegnelse og forhold mellom barns og foreldres språkbruk. Vitenskapsteoretiske problemstillinger er beskrevet i flere kapitler, og et av kapitlene diskuterer blant annet grunnleggende spørsmål knyttet til humanvitenskap versus naturvitenskap. Til slutt er det også et eget kapittel om historien til navnet Gjert i Bergen.

Oslo: Novus forlag. Gujord, Ann-Kristin H., Randi Neteland og Magnhild Selås.

Hva er felles for de to? - Kasusbøyning i substantiv, adjektiv og pronomen - Person- og tallbøyning av verb… Vitenskapsteori og metode. Hvordan skrive den gode vitenskapelige artikkelen ...

RELATERTE BØKER