Blant hodejegere og nazizombier; generasjonen som gjenreiste norsk film

Blant hodejegere og nazizombier; generasjonen som gjenreiste norsk film - Kjetil Lismoen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjetil Lismoen
DIMENSJON
6,29 MB
FILNAVN
Blant hodejegere og nazizombier; generasjonen som gjenreiste norsk film.pdf
ISBN
6700296484451

BESKRIVELSE

De siste årene har det blitt solgt flere billetter til norske filmer enn noensinne. Hundretusener går for å se Bølgen og Kongens nei, i tillegg strømmer barna og deres foreldre til kinoen for å se norsk barnefilm. Bare for noen tiår siden var situasjonen en helt annen. «Mens westernfilmen og musikalen hadde avgått med døden, var norsk film noe som aldri helt døde ut, men som heller ikke var helt levende.» Norge var ingen filmnasjon. Publikum sviktet, og kritikerne slaktet. På begynnelsen av nittitallet begynte derimot noe å skje, og en ny generasjon filmskapere la grunnen for en norsk filmrenessanse, både kunstnerisk og kommersielt, og som vi i dag ser resultatene av. Kjetil Lismoen ser nærmere på denne historien. Han diskuterer filmpolitikkens rolle og makt. Han gir oss innblikk i den særegne dynamikken mellom filmens aktører. Og han griper tak i problemene som fortsatt synes å hefte ved norsk film. For på hvilken måte tar vi vare på våre største talenter? Og hva ligger egentlig bak tallene for den store suksessen?

Vår pris 239,- Høsten 2017 ga han ut dokumentarboken Blant hodejegere og nazizombier: Generasjonen som gjenreiste norsk film på Tiden norske forlag. Det er både en debattbok om norsk filmpolitikk og en gjenfortelling av de avgjørende årene like før og etter årtusenskiftet da en ny generasjon filmskapere inntok norsk film. De siste årene har det blitt solgt flere billetter til norske filmer enn noensinne.

I boka tar Lismoen for seg utviklingen av den norske filmbransjen og den norske kinofilmen gjennom de siste 30 årene - en periode kjennetegnet av oppturer og nedturer, fra fullstendig bunn-nivå på 80-tallet og fram til dagens ... Generasjonen som gjenreiste norsk film ; ... Kulturbyråkrater som beskjeftiger seg med film og produksjonsvilkårene den skal ha i Norge bør bestemt lese boken, og deretter ta et par runder med seg selv.

RELATERTE BØKER