Tungtvannsaksjonen

Tungtvannsaksjonen - Asgeir Ueland | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Asgeir Ueland
DIMENSJON
5,53 MB
FILNAVN
Tungtvannsaksjonen.pdf
ISBN
5720578992931

BESKRIVELSE

Historien om den største krigsoperasjonen på norsk jordVinteren 1942 blir den unge agenten Einar Skinnarland sluppet i fallskjerm over Hardangervidda. Oppdraget er å rapportere om tyskernes tungtvannsproduksjon på Vemork. Skinnarland fikk etter hvert følge av de andre operatørene. Sammen startet den lange planleggingen av anslaget mot Vemork. Dette er en fortelling om sult og isolasjon i fjellet, nervepirrende forberedelser og minuttene før sprengladningen gikk av på Vemork-anlegget. Men aksjonen var slett ikke over da det gikk i lufta. Med tyskerne i hælene la sabotørene ut på en desperat flukt. Og tyskernes tungtvannsproduksjon ble snart gjenopptatt. For første gang har en norsk forfatter skrevet den samlede fortellingen om tungtvannsaksjonen. Ueland har oppsøkt utenlandske arkiver og kaster nytt lys over operatørene og den storpolitiske striden mellom London-regjeringen og våre allierte. Men mest er dette en enestående fortelling om patriotisme, oppofrelse og heltemot.. Asgeir Ueland (f. 1974) er historiker og skribent. Han er utdannet ved The Hebrew University of Jerusalem og har skrevet for en rekke norske aviser og tidsskrifter. Dette er hans første bok.

Da klarte sabotørene å ta seg inn i kjelleretasjen i hydrogenfabrikken på Vemork, sprenge apparatur for produksjon av tungtvann og ødelegge 500 liter med tungtvann som var ferdig for eksport til Tyskland. Her finner du svar på dine spørsmål: Kundeservice Annonsere på Filmweb?. Våre tjenester Operasjon gunnerside Norsk militærhold i London Lokalkjente spesialtrente sabotører Ødelegge fabrikken Joakim Rønneberg Tinnsjøaksjonen 27.

Det finnes tre isotoper av hydrogen: protium, deuterium og tritium. Deuterium er dobbelt så tung som protium.

RELATERTE BØKER