Konspirasjon og kapitulasjon

Konspirasjon og kapitulasjon - Lars Borgersrud | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Borgersrud
DIMENSJON
10,84 MB
FILNAVN
Konspirasjon og kapitulasjon.pdf
ISBN
7739997792283

BESKRIVELSE

Det militære forsvaret skal være et forsvar av landet. Forfatteren peker på at det ikke alltid har vært slik. På 1800-tallet lot militærledelsen seg bruke av den svenske kongemakten mot de nye, nasjonale og sosiale bevegelsene i Norge. I 1905 sto marineledelsen splittet mens landet var på randen av krig. 1917-1940 forberedte man seg på å slå ned arbeiderbevegelsen, med ubrukeliggjorte mobiliseringslagre, hemmelige, grunnlovsstridige ordensvern og egen, stille mobilisering. Mobiliseringskaoset og sammenbruddet under felttoget i 1940 ble resultatet. Mange av offiserene gikk deretter inn i NS og stillinger i okkupasjonsstaten. Har oversikt over militære og litterære forkortelser, litteraturliste og personregister.

Konspiratorisk betyr preget av sammensvergelse. Konspiratorisk brukes også for å beskrive noen som er hemmelighetsfull eller konspirerer. Men Borgersruds viktige og svært avslørende studie «Konspirasjon og kapitulasjon», som naturligvis omtaler Jens Henrik Throne Nordlie flere steder (s.

Boktittelen henspiller på Borgersruds hovedtese, at det han mener er det norske forsvarets konspiratoriske tradisjoner helt siden 1814, dets hang til å rotte seg sammen med kongemakt og ... Konspirasjon og kapitulasjon. Lars Borgersrud.

RELATERTE BØKER