Eneveldet før undergangen

Eneveldet før undergangen Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
10,15 MB
FILNAVN
Eneveldet før undergangen.pdf
ISBN
5034130089261

BESKRIVELSE

Eneveldet før undergangen. Politisk kultur i Norge 1660-1814 handler om enevoldsregimet og vilkårene for politikk og ytringer i Norge. Boka viser hvordan regimet brukte ulike strategier for å legitimere eneveldet når nye, kritiske tanker og forestillinger utfordret styreformen. En ny offentlighet dominert av eliter i by og bygd og et gryende sivilsamfunn ble viktige betingelser for at opplysningstidens nye politiske ideer fikk innpass. Både regimet selv og den nye offentligheten modererte eneveldet med tanker som pekte fram mot et monarki basert på maktfordeling og folkestyre, før revolusjonen i 1814 fikk nedfelt disse prinsippene i en forfatning. Boka presenterer bidrag fra den nyeste forskningen i Norden.

Politisk kultur i Norge 1660-1814. ISBN: 978-82-304-0211-5.

Ført med en ufattelig råskap på begge side... Eneveldet før undergangen. Politisk kultur i Norge 1660-1814; Felles for Knut Dørums bidrag er fokuset på hvordan et sivilsamfunn med aviser, tidsskrifter, klubber, selskaper og skjenkestuer som arenaer vokste opp nedenfra.

RELATERTE BØKER