Eneveldet før undergangen

Eneveldet før undergangen Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,7 MB
FILNAVN
Eneveldet før undergangen.pdf
ISBN
4670936925479

BESKRIVELSE

Eneveldet før undergangen. Politisk kultur i Norge 1660-1814 handler om enevoldsregimet og vilkårene for politikk og ytringer i Norge. Boka viser hvordan regimet brukte ulike strategier for å legitimere eneveldet når nye, kritiske tanker og forestillinger utfordret styreformen. En ny offentlighet dominert av eliter i by og bygd og et gryende sivilsamfunn ble viktige betingelser for at opplysningstidens nye politiske ideer fikk innpass. Både regimet selv og den nye offentligheten modererte eneveldet med tanker som pekte fram mot et monarki basert på maktfordeling og folkestyre, før revolusjonen i 1814 fikk nedfelt disse prinsippene i en forfatning. Boka presenterer bidrag fra den nyeste forskningen i Norden.

s 576. Dørum, Knut; Sødal, Helje Kringlebotn (2017).

(2015) Mellom det gamle velde og den nye konstitusjonelle staten - representasjon, strid og intriger på Riksforsamlingen. Nord-Norge og 1814 - med eller utenfor?.

RELATERTE BØKER