Den fremmede

Den fremmede - Albert Camus | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Albert Camus
DIMENSJON
3,83 MB
FILNAVN
Den fremmede.pdf
ISBN
8181817619472

BESKRIVELSE

Albert Camus debutroman, Den fremmede, hører til hovedverkene fra det 20. århundrets litteratur, og er vårens tilskudd til Gyldendals moderne klassikere. I romanen stifter vi bekjentskap med Meursault, som føler seg som en fremmed på jorden. Hans liv faller i grus da hans mor dør, og han arbeider, elsker, dreper og dømmes uten å vite hvorfor. Som en uinteressert tilskuer følger han rettssaken som avgjør hans skjebne. For hans død kan bare bli en stum protest mot en verdensorden han aldri har godtatt og som ikke angår ham. Dette er den klassiske fortellingen om menneskets fremmedfølelse og dets nederlag overfor tilfeldighetenes spill - enkel, krystallklar og lavmælt, men desto sterkere i sin virkning. Den norske utgaven utkom på norske første gang i 1946, og igjen i en språkrevidert utgave i 2006. Det er på høy tid at en ny oversettelse får muligheten til å begeistre både nye og gamle lesere, for den eksistensielle tematikken i boken er stadig like aktuell.

En nazist som har flyktet til Connecticut, forsøker å skjule sin identitet fra sin naive, nye kone mens en gjenstridig etterforsker jakter på ham. Medvirkende: Edward G.

Hans liv faller i grus da hans mor dør, og han arbeider... Kjøp Den fremmede fra Norske serier En kvinne - en drøm - en fortid Familien fra Tyskland kommer for å feire jul på Godset. Blant gjestene legger kusinens venninne Adabel an på Laurent, men han tenker kun på Karoline.

RELATERTE BØKER