Peter Hognestad

Peter Hognestad - Per Halse | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Halse
DIMENSJON
9,80 MB
FILNAVN
Peter Hognestad.pdf
ISBN
1149592548367

BESKRIVELSE

Folkeleg kristenliv og kristeleg folkeliv. Peter Hognestad (1866-1931) var biskop i Bjørgvin frå 1916 til 1931, etter at han hadde vore styrar ved Notodden lærerskole, bygdeungdomsprest i Kristiania og lærar ved Menighetsfakultetet. Bondesonen frå Jæren gjorde eit uvurderleg pionerarbeid for nynorsk bibel- og kyrkjespråk. Saman med Anders Hovden og Bernt Støylen gav han i 1925 ut Nynorsk salmebok, og han stod sjølv for folkekjære gjendiktingar som «Det hev ei rosa sprunge» og «Fager kveldsol smiler». Hognestad var også hovudredaktør for den fyrste heile Bibelen på landsmål, Studentmållagets «Fyrebilsbibel» frå 1921. Peter Hognestad var ein samarbeidsmann som engasjerte seg i både frilynt og kristeleg ungdomsarbeid. Samstundes var han prinsippfast, og det skapte sterke reaksjonar at han konsekvent brukte nynorsk både i undervisninga ved Menighetsfakultetet og som biskop i Bergen.

Han er selv samboer med NRK-programleder Ingunn Solheim og broren er Strix-direktør Hans Peter Hognestad som bor sammen med tv-produsent Åse Bendiksen som også jobber i NRK. - He he, ja, det er god kompetanse på området i familien. Peter Hognestad (1866-1931) var biskop i Bjørgvin frå 1916 til 1931, etter at han hadde vore styrar ved Notodden lærarskule, bygdeungdomsprest i Kristiania og lærar ved Menighetsfakultetet.

Se hvem som ringer! Prøv vår app gratis i 30 dager. Send blomster til Peter Hognestad; Se hva Bambergvegen 26 A ble overdratt for og tidligere eiere - Eiendomspriser.no; Send flyttemelding Hognestad publiserte doktoravhandlingen Forkynnelse som legitimering.

RELATERTE BØKER