Leksikon om lengsel

Leksikon om lengsel - Hilde Østby | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hilde Østby
DIMENSJON
8,35 MB
FILNAVN
Leksikon om lengsel.pdf
ISBN
9177151930848

BESKRIVELSE

Liv Vestby setter seg fore å skrive et encyklopedisk verk fra A til Å, som en gang for alle skal bevise kjærlighet ved første blikk, og som samtidig beskriver de største heltene i lengselens historie. Leksikonet inneholder fortellingen om Dante Alighieri og Beatrice, historien om morsealfabetets tilblivelse, den virkelige sannheten om Romeo og Julie, og avsløringen om hvordan Anne Boleyn fikk Henrik VIII og mistet ham igjen. Men det er mer. Her møter du den bibelske heltinnen Onana, Venus fra Milo, Napoleon, Diderot, Jeanne d'Arc, Judas, en forelsket bibliotekar og en ulykkelig sykkelreperatør. I tillegg har både Werther og Quisling, Lolita og Grace Kelly, og, ikke minst det engelske fotballandslaget anno 1970, sentrale roller. Leksikonet er også utstyrt med Liv Vestbys egne betraktninger om og eksperimenter rundt kjærligheten, samt en attest fra fortellerens tannlege. Men hvem er egentlig redaktøren bak leksikonet, Liv Vestby, og hva er hennes historie?

Helt tilbake fra debuten og videre fram har hennes forfatterskap vært veldig omdiskutert, hvor de tidlige knekkprosadiktene og senere de realistiske ... Tag Archives: leksikon om lengsel Boken på vent; Leksikon om lengsel. 01 tirsdag apr 2014.

Jeg tenker at resultatet ikke nødvendigvis er et leksikon om kjærligheten, men alle de andre tingene man møter i lengselen etter den. Østbys «Leksikon om lengsel» skal ikkje berre gje innsikt i kva lengt er og korleis den verkar, ambisjonen er å fange kjærleikens vesen. Det greier leksikonet ikkje, men det greier ganske ... Leksikon om lengsel book.

RELATERTE BØKER