Fra normalisering til empowerment

Fra normalisering til empowerment - Ole Petter Askheim | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ole Petter Askheim
DIMENSJON
12,71 MB
FILNAVN
Fra normalisering til empowerment.pdf
ISBN
4547022700899

BESKRIVELSE

Denne boka er en omfattende revidering og videreføring av «Omsorgspolitiske endringer . profesjonelle utfordringer», som ble gitt ut første gang i 1998. Forfatteren belyser det ideologiske grunnlaget for politikken rettet mot funksjonshemmede og andre omsorgstrengende. Han tar for seg det teoretiske grunnlaget for normaliseringstenkningen og redegjør for hvordan den etter hvert har blitt utfordret av strømninger som retter fokus mot den enkelte tjenestebrukers rett til innflytelse over så vel egne tjenestetilbud som hvordan livet skal leves. Disse strømningene som internasjonalt går under betegnelsen «empowerment» blir grundig behandlet.

Ideologier og praksis i arbeidet med funksjonshemmede. Oslo: Gyldendal Norsk forlag. Fra normalisering til empowerment.

Denne boka er en omfattende revidering og videreføring av «Omsorgspolitiske endringer . profesjonelle utfordringer», som ble gitt ut første gang i 1998.

RELATERTE BØKER