Christiania Theater forteller sin historie

Christiania Theater forteller sin historie - Trine Næss | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trine Næss
DIMENSJON
9,41 MB
FILNAVN
Christiania Theater forteller sin historie.pdf
ISBN
1314206724831

BESKRIVELSE

Bokens hensikt er å gi innblikk i Christiania Theaters organisasjon. Hovedkilden er arkivmaterialet som teatret selv produserte som ledd i sin administrasjon. Boken tar sikte på å vise hvordan hierarkiet av ansatte fungerte, fra "Pyntekone" og "Theaterbud" til skuespillere og "Direction", og hvordan økonomien hele tiden spilte en hovedrolle i teatrets historie. Har litteraturliste, personregister og repertoaroversikt.

Til butikk. Dale of Norway Christiania Women's Jacket Blå.

Byen var i mange år i skyggen av handelsbyen Bergen og erkebispesetet i Nidaros, selv etter at kong Håkon V Magnusson gjorde Oslo til hovedstad i 1314.Byen ble ikke landets største før ved den kraftige ekspansjonen på 1800-tallet Christiania Theater hadde sin spede begynnelse i 1827 etablert av Johan Peter Strömberg. Det ble reetablert etter en brann i 1835 med eget bygg på Bankplassen ved Akershus festning og åpningsforestillingen var 4.

RELATERTE BØKER