Legionærene

Legionærene - Per Olov Enquist | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Olov Enquist
DIMENSJON
3,66 MB
FILNAVN
Legionærene.pdf
ISBN
5886987688967

BESKRIVELSE

Den 26. januar 1946 utleverte Sverige 146 baltiske soldater til Sovjetunionen. Disse soldatene hadde kjempet på tyskernes side. En latvisk løytnant stakk i siste øyeblikk en kniv i halsen og blødde i hjel på kaien i Trelleborg. Det ble den dramatiske finalen på en vinter fylt av voldsomme protester mot regjeringens beslutning. Selv i dag ses utleveringen som en av de største svenske politiske skandalene i moderne tid.Legionærene er en sterk dokumentarisk roman basert på denne historiske hendelsen. I forbindelse med boken gjorde Per Olov Enquist omfattende research; studier, reisenedtegnelser og intervjuer. Boken ble belønnet med Nordisk Råds litteraturpris 1969.«Det er en rystende og en skakende bok, et detektivarbeid der den historiske fiksjon brytes mot den historiske virkelighet, og den historiske virkelighet mot den kunstneriske fiksjon. Det er noe av det mest overbevisende som er gjort innenfor dokumentargenren .»Espen Haavardsholm i Dagbladet«Jeg skulle ønske Svenska Akademien hadde hatt mot til å gi Nobelprisen i litteratur til en stor europeisk forfatter, Per Olov Enquist, som er enormt mye lest og høyt verdsatt i hele Europa.»Günter Grass i intervju med Dagens Nyheter, 18. august 2001

7600 ... Sven T. Arneberg - LEGIONÆRENE (fraktfri levering) 325,00 NOK Legg i handlevognen.

Vi har følgende formater tilgjengelige: E-bok, E-bok, Heftet, Innbundet | 9788205520745 En romersk legionær, kalt miles («soldat») eller legionarius på latin, var (vanligvis) en romersk borger under 45 år. Soldaten ble innrullert i en legion for 25 års tjeneste, en forandring fra tidligere praksis med å innrulle bare for den tiden en kampanje pågikk.

RELATERTE BØKER