Ledelse og læring i skolen

Ledelse og læring i skolen Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,14 MB
FILNAVN
Ledelse og læring i skolen.pdf
ISBN
1885013992400

BESKRIVELSE

Ledelse i skolen handler både om hvordan rektor skal lede kollegiet og hvordan læreren skal lede klassen.Del 1 i boka handler om skoleledelse og består av tre kapitler om hvordan ledelse i skolen kan bidra til læring for alle i skolen. Bokas del 2 handler om klasseledelse og presenterer fire kapitler som beskriver ulike situasjoner og settinger i skolen der klasse- og læringsledelse utspiller seg. Bokas del 3 handler om læring i skolen og består av et kapittel om hvordan erfaringer i skolen kan bli omformet til organisatorisk kunnskap. Eksemplene er fra undervisningsprosesser i ungdomsskole og videregående skole, men temaene som blir tatt opp, og situasjonene som blir beskrevet, kan også knyttes til andre nivåer. Kapitlene i boka kan dermed bli lest og benyttet som tankeredskap for alle som engasjerer seg i ledelse av undervisning og læring og forskning knyttet til dette temaet. Bokas innhold er derfor relevant for forskere, lærerutdannere, lærerstudenter og ledere og lærere i skolen.

Publisert 09.04.2019 Oppvekstteamet i KS-K kan bidra med høy kompetanse innen grunnskole og videregående opplæring på områder som utvikler skoler gjennom læringsledelse, ledelsesorganisering og systemisk arbeid. Å innføre en stor reform i skolen krever både vilje, kunnskap, tid og innsats, og mange skoler sliter med å oppnå et vellykket resultat fordi de mangler ressurser til det. (Foto: Scanpix) Det finnes så å si ingen eksempler på skoler som har klart å snu en negativ utvikling uten en sterk ledelse, sier Tonje Constance Oterkiil, universitetslektor ved Læringsmiljøsenteret. Ledelse, innovasjon og læring (LIL) Forskningsområdene våre er tett knyttet til ledelse av kvalitetsutvikling, og dermed innovasjon og læring i hele utdanningssystemet.

Irgens fra Fagbokforlaget. Om skolens ledelse. Om hvordan det ser ut på skolen.

RELATERTE BØKER