Fra sjokk til mestring

Fra sjokk til mestring Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,8 MB
FILNAVN
Fra sjokk til mestring.pdf
ISBN
9408224029175

BESKRIVELSE

Aktørene i en krise er mange. I denne boken formidles kunnskap om psykososial oppfølging fra flere ståsteder. Hvordan kan vi hjelpe dem som har vært utsatt for terrorhandlinger og alvorlige traumer? Hvilke behov har en gjenlevende søster, en far, han som overlevde, eller den utrente hjelperen som risikerte eget liv for å redde andres? Hva gjøres fra det offentliges side når hendelsene er så ufattelige og ekstreme at de medfører et nasjonalt traume? Norske myndigheter måtte ta stilling til en rekke slike spørsmål i dagene og ukene etter terrorangrepene 22. juli 2011. En helhetlig, proaktiv modell for psykososial oppfølging ble utviklet og implementert for første gang. I denne boken gir forfatterne unik innsikt i den psykososiale hjelpen som ble tilbudt de rammede etter 22. juli. Med terrorhendelsene som bakteppe og læringsarena får leseren en faglig oppdatert innføring i temaer som: - psykologisk førstehjelp - sorg og helsefølger - ledelse og samhandling i kriser - likemannsarbeid Vi møter blant andre psykologen, psykiateren, kommunikasjonsarbeideren, byråkraten. Sist men ikke minst kommer også de rammede selv til orde.

Forklaring: En rekke definisjoner av mestring innen helse peker på at mestring handler om at den enkelte person endrer forestillinger, følelser og atferd på en måte som gjenoppretter mening og sammenheng i livet, som bidrar til å bearbeide følelsesmessige reaksjoner, problemløsning og forbedret livssituasjon. Fra sjokk til mestring Freja Ulvestad Kärki Terrorangrepet i Norge den 22. Juli 2011 på Utøya og i Regjeringskvartalet representerte en prøvestein på flere måter.

Vi har 16 000 studentar fordelt på våre fem campusar i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og Stord. Fra sjokk til mestring: Norges respons paa et nasjonalt traume . ISBN 9788205476509, 2014, Lars Weisæth, Freja Ulvestad Kärki .

RELATERTE BØKER