Sann lykke - hva er det?

Sann lykke - hva er det? - Anselm Grün | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anselm Grün
DIMENSJON
8,22 MB
FILNAVN
Sann lykke - hva er det?.pdf
ISBN
9227314423126

BESKRIVELSE

I denne boka fokuserer forfatteren på vår hverdag. Det er i hverdagen vi må finne ro og harmoni, sier han, og tekstene er ment å skulle inspirere til dette.

I det siste har det også blitt et hett tema i forskningen, både blant psykologer og samfunnsvitere. Men hvordan oppnår vi lykke? For å kunne finne ut det, må vi vite hva lykke egentlig er. Det er altså de filosofiske eller kontemplerende bedrifter som er nøkkelen til det gode liv.

Med andre ord kan lykke defineres som en følelse. Opplevelse av lykke er en subjektiv vurdering, og kan knyttes til mange forskjellige følelser og fenomener som forelskelse, kjærlighet, trygghet, mestring, anerkjennelse, meningsfullhet og mye mer. Lykke, psykisk tilstand, filosofisk begrep, har siden antikken blitt betraktet som det største eller som en av de største verdier, men det har vært sterkt delte meninger om hva lykke er, fra ren lystfølelse til det å fungere godt som menneske.

RELATERTE BØKER