"Op til himmel, ned til Hel"

Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Halvor Fjermeros
DIMENSJON
7,2 MB
FILNAVN
"Op til himmel, ned til Hel".pdf
ISBN
6563779581776

BESKRIVELSE

Gjennom 200-årsjubileet for 1814-grunnloven har vi fått øye på presten Nicolai Wergeland, den gang kapellan i Kristiansand, på en ikke særlig tiltalende måte. Vi står igjen med et bilde av en ærekjær kranglefant og forblindet danskehater. Han har blitt framstilt som en møteplager, i tillegg til å bli utpekt som syndebukken bak «jødeparagrafen». Riktig nok var han også mannen som fant på å kalle nasjonalforsamlingen for Storthing. Men for ettertida har han første og fremst blitt stående igjen som far til Henrik Wergeland og Camilla Collett.Fra å ha vært Norges kanskje mest populære mann i årene før 1814, forsvant Wergeland inn i et 13 år langt eksil som sogneprest på Eidsvoll, før han igjen sto fram som den stridsmann han var, og kom med epokegjørende bidrag som nasjonsbygger og samfunnsdebattant på 1830- og 40-tallet. Den skarpsindige og beleste gutten som i sin tid kom fra Korskirken fattigskole i Bergen har med denne boka fått sin første biografi.

Min side; Logg ut Logg inn; Bøker. Bøker; Gå til Bøker; Skjønnlitteratur Les Faust boken i PDF, ePUB, MOBI format på fondueoost.nl nettside.

Krimklubben - de beste krimbøkene! Krimbøkene du vil lese. Vi velger ut de beste krimbøkene og sender de hjem til deg — portofritt over kr 299,-! Om hundre år er allting glemt? Emma Hjorths Hjems historie 1898 - 1998.

RELATERTE BØKER