Nordmenn i krig

Nordmenn i krig - Knut Flovik Thoresen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Flovik Thoresen
DIMENSJON
4,18 MB
FILNAVN
Nordmenn i krig.pdf
ISBN
8207932939502

BESKRIVELSE

Over hele verden har nordmenn deltatt i kriger - helt siden vikingtiden og korstogene. Enten på vegne av den norske staten eller for andre land og opprørsgrupper. Slik har det også vært fra 1850 til våre dager. Denne boken forteller om ulike konflikter og om mange nordmenn som med ulik begrunnelse på vegne av andre enn den norske staten, har valgt å delta i konfliktene. Idealisme, eventyrlyst, skjebnens spill og penger har vært de medvirkende årsakene. Flere av disse møtte døden på slagmarken i et fremmed land. Andre overlevde og fikk et normalt liv etterpå. Bli med til slagmarkene under første og andre verdenskrig, til Afrika, Sør-Amerika, Koreakrigen, Vietnamkrigen, Balkan og Midt-Østen. Forfatteren er kaptein i Forsvaret.«Gud hjelpe hver en stakkar som kommer krigen nær». (Henry Olsen fra Skien. Han vervet seg til den australske hæren og var med på slaget om El Alamein i Egypt i 1942).

- Folk glemmer, men spør bestefaren din, så forstår du kanskje hvorfor jeg gjør det jeg gjør. - Men jeg er ikke bare opptatt av Somalia.

Mange vil nok reagere på at såpass forskjellige karakterer i samlet i en bok. Ti nordmenn har betalt den aller høyeste prisen for innsatsen i Afghanistan. De langt største kostnadene har afghanerne betalt selv.

RELATERTE BØKER